Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenUnter den Linden - Berlins paradgata

Förr i tiden var Unter den Linden bara en liten, smal ridväg. Då gick vägen mellan Berlins stadsslott och Tiergarten. Under andra världskriget förstördes Unter den Linden nästan helt och hållet. Men under 1950-talter påbörjade man en återuppbyggnad. Då byggdes bland annat den sovjetiska ambassaden. Man restaurerade även de historiska byggnaderna längs med gatan, förutom slottet som sprängdes av sovjetiska ockupationsmakten.
1973-1976 ersatte man slottet genom att bygga Palats der Republik. 1089 upptäckte man att byggnaden innehöll asbest och stängde därför ner den helt. Byggnades förföll allt mer och mer och under 2006 böjade palatset nermonteras.

Unter den Linden är en aveny som många anser vara väldigt storslagen. Den är hela 61 meter bred och sträcker sig österut från Brandenburger Tor.
Unter den Linden är inte bara Berlins Paradgata, utan det är även en underjordisk pendeltågsstation för S-Bahn. Under tiden då Berlinmuren fanns var stationen dock stängd. Tågen passerade dock stationen under denna tid, men de stannade aldrig där. När Berlinmuren 1989 revs, öppnade man stationen igen och nu är har den renoverats.

Mer information om Unter den Linden
Unter den Linden är inte bara Berlins Paradgata, utan det är även en underjordisk pendeltågsstation för S-Bahn. Under tiden då Berlinmuren fanns var stationen dock stängd. Tågen passerade dock stationen under denna tid, men de stannade aldrig där. När Berlinmuren 1989 revs, öppnade man stationen igen och nu är har den renoverats. .
Inlagt i databasen 02/08/09 15:37:26

Mer information om Unter den Linden
Unter den Linden är en intressant plats som jag tycker att fler ska få uppleva och mycket bra fakta// Jessica Eriksson Astradsskolan Ljungby.
Inlagt i databasen 04/19/10 09:37:07Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder