Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenTa sig till Berlin

Det finns flertalet sätt att ta sig till Berlin för oss turister, vare sig det är för att man vill resa igenom Tyskland eller vill stanna i Berlin.
Eftersom Berlin är Tysklands huvudstad så finns här större internationella flygplatser, bra tågförbindelser och självklart finns det en uppsjö bussbolag som kan ta en till Berlin för en relativt billig penning.

Flygresa till Berlin

Eftersom Berlin är huvudstaden i Berlin så finns här många flyg som går från Sverige till Tyskland -Berlin. Ifrån Köpenhamn, Oslo samt Stockholm så går SAS flyg dagligen som flyger ner till Berlin. Tyskland och Berlin har en egen flygflotta som heter Air Berlin och som går upp till Stockholm, Göteborg samt för oss från södra Sverige så går flygen till och från Köpenhamn. SÅ vem har egentligen sagt att det skall vara svårt att kunna flyga ner till Berlin för en långhelg?
Om inte det skulle räcka så finns här ju även mindre flygbolag som flyger ner och har lite billigare flygresor till Berlin, dessa flygbolag är Ryanair, Easyjet, Sterling.
I Berlin finns det tre större flygplatser. Dessa är Schönefeld, Tegel, Tempelhof.
Schönefelt är en flygplats som ligger i sydöstra Berlin och Ryanair flyger blandandra hit. Flygplatsen har förkortningen SXF.
Tegel flygplatsen är även känt för Berlin International Airport som är en av berlins tre större flygplatser.
Flughafen Berlin-tempelhof är en annan av Berlins större flygplatser. Denna flygplats heter även Tempelhof och det är här som Lufthansa grundades.

Bussresor till Berlin

Det finns som sagt flertalet bussbolag som har valt att ha bussresor till Berlin. Dessa har flertalet erbjudande med allt från en långhelg till 4 dagar till en helg på 2-3 dagar. Flertalet av bussbolagen har även sevärdheter och erbjudande där dom egentligen har en temaresa och där dom i princip ordnar det mesta man behöver för att kunna ha en behaglig resa och få uppleva så mycket som möjligt av Berlin som är möjligt under den tiden man befinner sig där.
Några av de bussbolag som har weekendresor till berlin är.
Scandorama
Hyllingebuss
Samt Olvemarks
Detta är bara ett urval av några av de bussresearrangörer som har turer ner till Berlin för 3-5 dagars turer.
Eftersom Berlin itne ligger alldeles för långt iväg från Sverige så är en bussresa ett bekvämt och simpelt alternativ för de som vill uppleva så mycket som möjligt under den tiden man befinner sig i Berlin.


Mer information om Ta sig till Berlin
Själv åkte vi buss med hyllingebuss när vi tog en bussresa till Berlin. Bussresan var på 3 dagar och på den korta tid så hann vi med att se en stor del av Berlin, men vi tänker göra ett besök igen och kanske ta en 4 dagars tur istället..
Inlagt i databasen 08/13/07 18:04:58Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder