Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenSchloss Charlottenburg

Detta slott är ett praktexemplar på preussisk barock- och rokokoarkitektur och är Berlins största bestående Hohenzollernslott. Under andra världskriget blev Schloss Charlottenburg svårt skadad av bombräderna med genomgick en omfattande restauration efter kriget och idag fungerar slottet som en viktig museianläggning.

Slottet var avsett att användas som sommarresidens för den blivande drottningen Sophie Charlotte år 1960. Slottet var då väldigt litet, knappt en femtedel av den stora byggnaden man ser idag. Först när slottet hade utvidgats med tornet med gudinnan Fortuna som vindflöjel, Orangeriet i väster och en ny flygel åt öster blev slottet tillräckligt stort för Fredrik den store. Det var Schloss Charlottenburg Fredrik den store valde de få gånger han var tvungen att lämna sitt Potsdam.

Det finns mycket mer än bara slottet att se när man beger sig till Schloss Charlottenburg. På borggården kan man bland annat se en ryttarstaty av den store kurfursten Fredrik Vilhelm. Denna staty var ett av de många konstverk som försvann under andra världskriget men som hittades igen år 1949 i Tegelsjön. Statyn hade sjunkit med den pråm som skulle föra den i säkerhet.
Man kan även besöka porslinsrummet som är fyllt med hundratals japanska och kinesiska porslinsföremål.

Det brukar rekomenderas att man tillbringar en hel dag vid slottet och dess omgivningar för att få ut det mesta av sitt besök. Det finns så mycket olika saker att se.

Mer information om Schloss Charlottenburg
Sophie Charlotte var gemål till kurfursten Fredrik III, 1701 krönt till kung Fredrik I av Preussen. Charlottenburg stod färdigt 1695. - Varför finns inga vägvisningar till sevärdheterna? .
Inlagt i databasen 10/05/11 10:37:39Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder