Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenKurfürstendamm

Kurfürstendamm, eller Ku´Damm som den också kallas var västra Berlins huvudgata under tiden efter andra världskriget då staden var delad i två. Ku´Damm ligger i Charlottenburg och börjar ungefär där Zoo, Europacenter och Gedärchtnis Kriche ligger.
Längs med hela gatan man kan besöka affärer och varuhus. Bland annat så ligger det stora varuhuset Wertheim här, precis vid Europacenter.
Ku´Damm är ett väldigt trevligt ställe att sätta sig ner och ta en fika på något av alla mysiga caféer och fik som ligger längs hela gatan.

På 1500-talet var Kurfürstendamm en kurfurstlig ridväg som på senare tid har blivit en modern shoppingboulevard. Den är över 50 meter bred och 3,5 kilometer lång. Med andra ord har man goda chanser att hitta allt som en shoppingentusiast kan tänka sig.

Under andra världskriget förlorade Ku´Damm sin utpräglade judendstil. Bara några få spår finns kvar idag. I övrigt är gatan väldigt modern, med glänsande glas och stål med inslag av marmor. Men givetvis finns här också de elegantaste butikerna.Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder