Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenEast Side Gallery

På många platser runt om i Berlin kan man se rester av Berlinmuren. Men vid East Side Gallery ser man det allra bäst. Här har olika konstnärer smyckat 1,3 kilometer mur.

East Side Gallery är en del av Berlinmuren som fortfarande finns kvar som minnesmärke. På murens östra sida har konstnärer från hela världen målat 160 målningar som föreställer konstnärernas syn på de politiska förändringarna i Tyskland vid 1990-talet. Den bevarade delen av muren är cirka 1,3 kilometer lång och är därmed den längsta bevarade delen av Berlinmuren. Varje år besöker 500 000 turister denna delen av muren. Direkt efter murens fall målade 118 målare från 21 olika länder muren under DDR-gränssoldaternas närvaro.Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder