Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenCheckpoint Charlie

En av övergångarna mellan Öst- och Västberlin som var mest känd under kalla kriget var Checkpoint Charlie. Den fanns mitt i Berlin precis i korsningen mellan Friedrichstrasse och Zimmerstrasse i stadsdelen Mitte.
Samtidigt som Checkpoint Charlie var en symbol för det Kalla kriget var det också en öppning till friheten för östberlinare som ville över till väst. De som fick passera vid Checkpoint Charlie var anställda vid de allierades militärorganisationer eller deras ambassader, icketyska utlänningar och DDR funktionärer.

Checkpoint Charlie räknas idag till de mest kända sevärdheterna i Berlin. Sedan den 13 augusti 2000 finns det en verklighetstrogen modell av den första kontrollbaracken, murmuseet, den sista Kremlflaggan och andra föremål som påminner om Tysklands delning.Mer information om Checkpoint Charlie
Ni skulle kunna skriva mer om Checkpoint Charlie och dess historia. Hur illa Tyskarna behandlat judarna! Detta var inte vad jag förväntat mig..
Inlagt i databasen 01/19/09 11:33:07

Mer information om Checkpoint Charlie
Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren..
Inlagt i databasen 11/26/11 03:15:21

Mer information om Checkpoint Charlie
Jag tycker om denna sida ha de bra i fortsättningen hälsningar från Gunnel i Malmö.
Inlagt i databasen 04/12/10 09:51:53Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder