Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenBerlin Zoo Samt Tierpark Berlin

Dessa är två stycken olika Zoo som finns i Berlin. Berlin Zoo ligger i centrala Zoo och är känt för att ha en stor jättepanda som heter Bao Bao samt ett stort akvarium. Men nu sedan 2006 så har den största sevärdheten men även en av de mindre sevärdheterna varit Isbjörnen Knut. Knut är den första isbjörnen som fötts samt överlett på mer än 30 år i Berlin Zoo. Men ni kommer även att kunna se andra djur förutom Isbjörnar. Här finns även kattdjur i form av Geoparder, Lejon, Tigrar mm. Här finns även apdjur i form av babianer. Samt andra mer vanliga djur man brukar se på större Zoo såsom Elefanter, Noshörningar, Giraffer, Flodhästar. Ja här finns över 1400 olika arter av djur. Så ni kunna strossa omkring och se på djur hur länge ni vill. Ni kommer troligtvis också ha chans att se just ert favoritdjur.
Berlin Zoo är stort och innehåller många fina djur. Så det är helt klart värt ett besök om man bestämmer sig för att ta en weekend till Berlin

Mer information om Berlin Zoo
Berlin Zoo hade förr isbjörnen Knut, nu har han tyvärr gått bort :/. Men det är fortfarande trevligt för barnen att gå ochtitta på alla djuren här..
Inlagt i databasen 11/26/11 03:13:44Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder