Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenBerlin som stad

Berlin är Tysklands huvudstad och även landets största stad. Det bor cirka 3,4 miljoner invånare i Berlin. Innan andra världskriget bröt ut 1939 hade staden 4,3 miljoner invånare.

Tack vare sitt kulturella och historiska arv är Berlin en av Europas mest besökta stad. Omkring 6,5 miljoner människor besöker Berlin varje år. Staden ligger i den östra delen av Tyskland cirka 7 mil väster om gränsen till Polen.

Det finns en hel del att göra när man besöker Berlin. Staden har många klassiska sevärdheter som absolut är värda sitt besök. Man kan till exempel besöka Brandenburger Tor som byggdes mellan 1788 och 1791 som en symbol för staden. Brandenburger Tor är känd i hela världen.
Berlins Zoo är en annan sevärdhet att besöka, framförallt uppskattat bland barn, men också populärt bland vuxna. Även det Judiska museet bör man ta en titt hos. Här har man bevarat minnena av en stor mänsklig tragedi.

Letar ni efter fina bilder på Brandenburger Tor så tycker jag att ni ska besöka Brandenburger Tor iberlin.se. Detta är bara några få av alla de sevärdheter som finns i Berlin. Vidare kan ni läsa mer om dessa samt om många andra trevliga sevärdheter i Berlin.

Mer information om Berlin som stad
Vilken trevlig sida. Besökte själv Berlin förra veckan och det är ju faktiskt - för en skåning - vår närmsta riktigt stora stad! Man bilar dit på en dag..
Inlagt i databasen 08/21/08 09:53:12Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder