Kommentarer

Riksdagshuset är en av de sevärdheterna som jag varit och tittat på i Berlin

Läs mer här: riksdagshuset


Coolt att åka hit och titta på hur det en gång i tiden såg ut. Att gå runt och se hur det såg ut när väl berlinmuren fanns kvar på plats. Besök även Haus Am Checkpoint Charlie för att se hur folk försökte och lyckades fly över och under berlinmuren.

Läs mer här: checkpoint charlie


Berlins Domkyrka är klart värt ett besök att besöka när man är i Berlin

Läs mer här: berlins domkyrka


Anledningen till att det delades var ju att Tyskland förlorade Andra världskriget och att tyskland delades upp mellan Väststaterna och Öststaterna (Ryssland). Så därför blev det två delar av tyskland. Och även Berlin blev uppdelat. Vilket är konstigt för hela Berlin låg på Östsidan av tyskland.

Läs mer här: berlinmurenBerlin Marathon

Har ni tänkt att springa ett marathon lopp, isåfall kan Berlin Marathon vara loppet för er. Detta lopp som brukar ha mer än 40.000 löpare och där det är över 1.000.000 åskådare som hejar på och som får en att orka löpa lite snabbare är helt underbart.
Berlinloppet springs i en Tysklands huvudstad Berlin och här är det ett bra klimat för dom som vill vara med och springa ett marathon. Det är inte för varmt och det blir inte för kallt för att springa i en 3-5 timmar. Loppt går i slutet av September varje år och loppet är arrangetat på en flack snabb bana och detta medför att man kan få en bra tid när man väl börjat springa detta marathon. Att springa Berlin marathon kostar 900 kr och själva loppet måste fullföljas inom 6 timmar. Det innebär att man har 6 timmar att springa dom där 42195 metrarna från start till mål.
Det innebär att man måste åtminstone springa 7.1 kilometer i timmen för att klara sig under tiden på 6 timmar. Men det skall man klara av om man är någorlunda vältränad.
Läs mer om löpträning och träning inför en svensk klassiker där Lidingöloppet är ett delmoment.
En svensk klassiker - Lidingöloppet
Skriv en kommentar
Tyskland länkar


Berlin som stad
Nattliv i Berlin
Om oss
Ta sig till Berlin

Sevärdheter


Alexanderplatz
Berlin Zoo
Berlinmuren
Berlins domkyrka
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
East side gallery
Kadewe
Kaiser Wilhelm Minneskyrka
Kranzler Eck
Kurfurstendamm
Nya Synagogan
Olympiastadion
Potsdamer Platz
Riksdagshuset
Rotes Rathaus
Schloss Charlottenburg
Sevärdheter i Berlin
Unter den Linden
Wittenbergplatz

Upplevelser


Berlin Marathon
Önskar ni se bilder från Berlin. Berlin bilder